Terug naar het begin: waterprogramma

Op Hemelvaartsdag 9 mei nodigen we je uit naar Oosterwijtwerd te komen. Kijk in onze agenda of maak een fiets of boottocht. Neem contact op met de organisatie van “Terug naar het Begin“  voor kaarten.

Het festivalprogramma op Hemelvaartsdag vanuit een ander perspectief beleven? Dat kan vanaf het water! Met een bootkaart (inclusief lunch) vaar je vanaf de Nicolaïkerk, langs de beroemde hangende keukens naar de Synagoge – Oosterwijtwerd – Leermens – en vanaf hier weer terug naar Appingedam.

Waterprogramma

10.30 uur -11.15 uur; Henk van Os en Marjoleine de Vos in de Nicolaikerk Appingedam

Voordat je bij de Nicolaïkerk de boot instapt, beginnen we dag in de Nicolaïkerk om 10.30 uur met kunsthistoricus Henk van Os en dichteres Marjoleine de Vos.

12.00 uur- 12.45 uur; Noota Saxophone Duo in de Synagoge Appingedam

Om 11.30 uur vertrekt de boot bij de Nicolaïkerk, om langs de hangende keukens, naar de Synagoge te varen. Om 12.00 uur treedt hier het virtuoze Noota Saxophone Duo op.

14.30 – 15.15 uur; Marike Jager in de kerk van Oosterwijtwerd

Om 13.00 vertrekt de boot vanaf de Synagoge naar Oosterwijtwerd, om daar te lunchen bij eetcafé ‘De Boerderij’. Aan dezelfde straat staat de kerk waar Marike Jager optreedt: een vrolijke liedjesschrijver, met sterke en gevoelige nummers. Ze schrijft over reizen, afscheid nemen, eenzaamheid en over de angst om vergeten te raken. Niet dat haar nummers verdrinken in melancholie. Ze gaan alle kanten op: van kleine liefdesliedjes, tot stevige, snelle nummers.

16.15 uur- 17.00 uur; Duo Brunt Hijmans, Terug naar je Roots in de kerk van Leermens

Om 15.30 vertrekt de boot naar Leermens.

17.15 uur; De boot vaart terug naar Appingedam

Reacties zijn gesloten.