Vocaal Ensemble Curiosa

Zondag 23 september trad bij ons het Vocaal Ensemble Curiosa op. Het is verbonden aan de Stichting Stem in Middelstum (met ook de inbrengwinkel Koor€Rinkel). Een paar keer per jaar geven zij een benefietconcert voor een nader te bepalen doel. Het doel in onze kerk was een bijdrage aan bloemenmanden (hanging baskets) aan de lantarenpalen van het dorp.
De Vereniging Dorpsbelangen viert volgend jaar namelijk het veertigjarig jubileum en wil bij gelegenheid daarvan het dorp met bloemen opfleuren.
De kerk was goed gevuld; sommigen waren duidelijk groupies, regelrechte fans van het Ensemble – en terecht! Curiosa zong de sterren van de hemel in een spetterend concert. Dirigente Julia Zaytseva leidde de zang, speelde prachtig piano, en zong soms ook nog solo. Het Ensemble zong met kennelijk plezier en liefde een gevarieerd programma: van klassieke stukken tot moderne, en van ontroerende liederen tot geinige, en steeds was de uitvoering van een hoog niveau. Met een daverend applaus zeiden de aanwezigen: bedankt Curiosa en graag nog eens: tot ziens!

Reacties zijn gesloten.