Terug naar het begin

Op 20 mei  is “Terug naar het Begin” met in onze kerk Reinier Baas en Ben van Gelder, sax en gitaar,  jazzachtig.  Op www.terugnaarhetbegin.nl kun je  tot 15 mei reserveringen plaatsen voor voorstellingen van het zaterdagprogramma.

Reinier Baas speelt gitaar, Ben van Gelder speelt altsaxofoon. Als duo zijn ze wereldwijd befaamd om hun soms kalmerende, soms vervreemdende maar altijd elegante jazz. De twee musici bespelen de luisteraars tot ze niet meer weten waar de één ophoudt, en de ander begint.

De musici brachten onlangs albums uit die volmondig door de pers werden geprezen. Als duo stonden zij meer dan 150 keer op podia wereldwijd, en werkten zij met het Metropole Orkest en drumlegende Han Bennink.

De pers over Ben van Gelder:
“His lines sound fluent, clear, controlled and are rife with beautiful nuance and enormous personality.” – Volkskrant

“Boy wonder van de Nederlandse jazz” – NRC Handelsblad

De pers over Reinier Baas:
“Guitarist/composer Reinier Baas is the uncrowned king of contemporary jazz. A breathtakingly talented guitarist, who is able to impress and touch with his instrument, and a gifted composer who dares to take risk on top of this.” – JAZZISM

“Met zijn beheerste virtuositeit, eigengereide houding en grote compositorische talent heeft Reinier Baas een fris soort jazz in het vizier.” – Trouw

Ze zijn in de Mariakerk in Oosterwijtwerd om

12:00 – 12:45 uur
13:45 – 14:30 uur
15:30 – 16:15 uur

 

Na de optredens van de artiesten van Terug naar het Begin treedt in onze kerk nog het Russisch Byzantijns koor “Musica Son” uit Groningen op, om 16.45 uur plm 20 min. Toegang voor dit koor is gratis.

Reacties zijn gesloten.