Monnikenwerk 2023

In de periode van 12 juli tot en met 16 augustus 2023 vindt de zesde editie van het project Monnikenwerk plaats. In de stille ruimte van een middeleeuwse kerk werken veertien kunstenaars zes woensdagen in stilte aan hun monnikenwerk – kunst, die soms raakt aan iets dat groter is dan wij. Aan het einde van de werkdag zijn bezoekers welkom om kerk en kunst te ervaren. Omdat de projecten in ontwikkeling zijn gedurende die periode krijgen bezoekers de kans met kunstenaars in gesprek te gaan over hun werk als het nog niet af is. Dit is voor de kunstenaars soms kwetsbaar maar voor bezoekers vaak erg boeiend.

Het is begonnen!

Monnikenwerk vindt plaats op de woensdagen 12, 19 & 26 juli en 2, 9 & 16 augustus Er zijn verscheidene routes. Ronde Oost Groningen loopt door Oosterwijtwerd, Wirdum, Loppersum, Eenum en Leermens.

Alle kerken zijn open voor bezoek van 17.00 tot 20.00 uur.

In Oosterwijtwerd – Leen Kaldenberg

Op 19 & 26 juli en 2, 9 & 16 augustus is de kerk open tot 20.00 u

Leen Kaldenberg – Een groenling is een vogel vrij vliegend door natuur- cultuur- en industrieel landschap. Een groenling echter is ook een ongebakken steen. De afgebeelde groenling is afkomstig van steenfabriek Rusthoven en lokaal gewonnen. Vrij als een vogel en bewust van deze kwetsbare landschappelijke balans samen met deze ene ongebakken steen begin ik aan monnikenwerk als gast in de Mariakerk van Oosterwijtwerd.

Reacties zijn gesloten.