Bijna afgelopen – vandaag nog

De tentoonstelling is nu bijna afgelopen. Hij is goed bezocht; er was belangstelling voor de (vele) informatie, maar ook voor de bodemvondsten en de projectie van de Maria-afbeeldingen

Zondag 2 oktober de laatste dag, we zullen het nog missen! Even een tastbare band met een ver en vervlogen verleden van eerbied en zorg. Mooi dat we dat teruggevonden hebben – dat was ook een van de reacties in het Gastenboek..

Afgelopen vrijdag, 30 september, was in de oude Johanniter Kapelle van Bokelesch in Ost Friesland de aftrap van het vervolgproject.

De middeleeuwse Johanniter Kapelle in Bokelesch

Van elk klooster werd een informatiebord aan de verantwoordelijke werkgroep meegegeven. Op al die oude Johannieterplekken worden die borden geplaatst, met een QR code die verwijst naar de bijbehorende website.

Marika Meijer krijgt het informatiebord van Oosterwijtwerd van Eberhard Eschlauer

De veertien plekken die op de tentoonstelling werden gepresenteerd zijn in dit vervolgproject nog uitgebreid met 13 plaatsen. Daaronder ook Sneek, waar de Johannieters een ziekenhuis beheerden.

De Duits/Nederlandse groep die de reizende tentoonstelling heeft verzorgd. Een mooi en onverwacht neveneffect zijn de vriendschappelijke contacten die in de loop van het project zijn gegroeid.

De nieuwe website heet www.johanniter-nordseekueste.de

Reacties zijn gesloten.