Fietsroute app Welkom op de Wierde

Fietsroutes Welkom op de Wierde

Sinds kort liggen in onze kerk kaarten die attenderen op de fietsroutes van “Welkom op de Wierde”. Een van de routes komt langs Oosterwijtwerd en je kunt hier een rustpunt óf je opstappunt en eindpunt plannen.

welkom op de wierde routekaart

Alle fietsroutes van Welkom op de wierde combineren Groningse gastvrijheid met een van de oudste cultuurlandschappen van Europa: de wierdendorpen.

De dorpen liggen vaak op en rondom een wierde. Dit is een door mensen gemaakte heuvel, bedoeld om droge voeten te houden in de tijd dat de Waddenzee nog regelmatig over de Groningse klei spoelde. Al eeuwen vind je hier, in het noorden van Groningen, de mooiste dorpen, kerkjes en pleisterplaatsen. Fietsen langs de Groninger wierden is als fietsen door een openluchtmuseum: je rijdt dwars door de geschiedenis en kijkt ondertussen je ogen uit. Je vindt de app in de Playstore en de Appstore

De fietsroutes

Er zijn drie verschillende routes: rondom Leens en Ezinge, rondom Warffum en Middelstum, en rondom Appingedam en Loppersum. Per route zijn er twee afstanden: de ene rond de 40 km, de andere rond de 55 km. De routes volgen zoveel mogelijk het fietsknooppuntennetwerk. Starten kan op ieder punt. In de app krijg je tips voor handige startplaatsen met voldoende parkeergelegenheid.

 

Reacties zijn gesloten.