Vredesvlam aangestoken in Mariakerk

We zingen speciaal met Kerstmis liedjes over vrede. Misschien mag je wel zeggen dat iedereen daarnaar verlangt. Geen kleine en grote conflicten meer, geen oorlogen en onrecht. Iedereen een plekje onder de zon, iedereen genoeg te eten, goed onderwijs, goede zorg. Een wereld waar iedereen welkom is, ieder met zijn of haar eigen cultuur, huidskleur,  levensbeschouwing.

Wie droomt daar niet van. Veel mensen doen ook iets met zo’n droom. Mansukh Patel is een van hen. Deze arts, filosoof en meditatieleraar is van Indiase afkomst, groeide op in Afrika en woont tegenwoordig in Wales. Hij  nam in 1999 het initiatief voor de Wereldvredesvlam.

Vanuit alle delen van de wereld werden vlammen naar Wales  gebracht door allerlei mensen  die zich voor vrede inzetten. Bekenden zoals Nelson Madela en prinses Irene, maar ook heel veel gewone mensen.  In Bankor in Wales brandt sindsdien de Wereldvredesvlam in een speciaal monument.

aansteken van de vlamDat  vuur wordt met mijnwerkerslampen over de wereld verspreid en is zo een lopend vuurtje geworden. In Nederland staat een Wereldvredesvlam in o.a.Cadzand, Nijmegen, Venlo, den Haag. En wie weet komt er in Oosterwijtwerd ook een. We willen onderzoeken wat daarvoor nodig is.

Maar op Kerstavond hebben we alvast een kleine vlam aangestoken, en die vlam blijft voortaan in de kerk branden, als teken van onze hoop op vrede  in het klein en in het groot.

www.vredesvlam.nl

Eén reactie:

  1. Pingback: Kerstfeest in de Mariakerk | Oosterwijtwerd

Reageren is niet mogelijk