Verwacht: pelgrimeren in de middeleeuwen: muziek van o.m. Hildegard von Bingen en het Llibre Vermell

Op zaterdag 15 juli is bij ons te gast het Oostfriese muziekgezelschap Schnurrpfeyfferey (de naam leggen ze vast zelf wel even uit), gespecialiseerd in middeleeuwse muziek. Ze waren hier vorig jaar september al te gast voor de opening van de Johannietertentoonstelling. Nu komen ze zingen en spelen wat de middeleeuwse pelgrims zongen en hoorden. Ze voeren muziek uit van Hildegard von Bingen en uit het Llibre Vermell – zie onder. En wereldlijke liederen en melodieën. Ook Oosterwijtwerd was eens een Mariabedevaartplaats met een pelgrimshuis, al zal in ons kleine dorp niet alles zo welluidend hebben geklonken als in dit concert te horen is!

Hajo Wienroth, Ute Schildt und Arwen Bouw bespelen prachtige oude instrumenten. De zang wordt uitgevoerd door Johanne Wienroth.

Hildegard von Bingen was een 12e eeuwse geniale vrouw. Ze was abdis in het benedictinessenklooster in Bingen aan de Rijn, was thuis in de mystieke theologie, geneeskunst en kosmologie, componeerde prachtige zangen, en correspondeerde met kerkelijke en wereldlijke overheden. Heel bijzonder voor een vrouw in die tijd!

Het Llibre Vermell (Catalaans: Rode Boek) is een 14e eeuwse verzameling teksten en liederen uit het Spaanse Montserrat, rond het heiligdom van de Zwarte Madonna.

We hopen op een sfeervolle en mooie zomeravond. Welkom! Aanvang 19.30 u, entree € 10,-

Reacties zijn gesloten.