Twee nieuwe schilderijen in de Mariakerk

Twee nieuwe schilderijen

Tijdens de Monumentendagen 2017 exposeerde beeldend kunstenaar Mia Westerhof in de kerk van Oosterwijtwerd. Twee van haar werken waren van onze kerk, een van het interieur, een van het exterieur, gezien van de noordkant. We werden getroffen door de sfeer die eruit sprak; op de een of andere manier was de stilte meegeschilderd.

Mia Westerhof woont in Den Haag. Bij een van haar vele bezoeken aan het Groningerland  ontdekte ze de kerk van Oosterwijtwerd. Het was nog vóór de restauratie van 2014-2015:

“In augustus 2014 op een regenachtige dag, ontmoette ik voor het eerst de Mariakerk in Oosterwijtwerd. Ik was op slag verliefd. Niet alleen op de buitenkant, maar vooral het interieur dat onder een dun laagje stof verscholen lag, stal mijn hart. Niemand in de kerk op dat moment, de regen buiten, maakte ik de eerste schets. Nog drie keer heb ik met schildersezel en penselen interieur en exterieur van de stilte en de oude cultuur genoten. Steeds als er verder niemand was. Hooguit de buurpoes, die wat water kwam drinken. “

Na de expositie in september 2017 hebben we gezocht naar de financiën om de schilderijen te kunnen aanschaffen. Met een mooie bijdrage van het Eemsmondfonds en uit eigen middelen hebben we ze kunnen aankopen en sinds deze week hangen ze in het koor van de kerk, aan de koorafsluiting.  Loop gerust binnen!

Reacties zijn gesloten.