Terug naar het Begin

In het weekend van 25-26 mei deed onze kerk voor de 15e keer mee aan het Festival Terug naar het Begin. Het idee daarvoor ontstond op de wierde bij de kerk in het hoofd van Geert Lameris, die er afgelopen week over werd geïnterviewd in NRC Handelsblad.

Groningse kerkjes als podium voor muziek en theater: ‘We moeten die kerken hun betekenis teruggeven, maar op een nieuwe manier’

Geert Lameris en echtgenote tijdens het festival

Tijdens dit festival, van vrijdagavond tot zondagavond, vinden er in en rond Appingedam op allerlei locaties, met name in de kerken, voorstellingen en exposities plaats. In onze kerk dit keer zes voorstellingen van het (tijdelijke) collectief Tijdloos, met een spoken word optreden rond moederschap.

Omdat de start op zaterdag en zondag ook in Oosterwijtwerd was, waren er tijdens de eerste voorstellingen op zaterdag en zondag 150 bezoekers en moesten ook nog mensen teleurgesteld worden. Heel jammer! (Maar na 800 jaar zou het nog jammerder zijn als de kerk zou bezwijken aan een festival….)

Op het kerkhof gaf de organisatie van het muziektheater Zummerbühne (dat wordt een groots gebeuren in augustus-september in de wei achter de kerk) uitleg over dit festival, dat De Grote Vloed gaat heten. Jann Ruiters gaf uitleg over het labyrint op het kerkhof.
Welkom aan de bezoekers, dit weekend 500 in getal!
Gelukkig kwamen de verwachte buien met onweer en hagel pas in de dagen erna
Lunch voor de artiesten

Reacties zijn gesloten.