Van Speijkkwartet in Mariakerk op 24 november 2013

Zondag 24 November 14.30 uur – Van Speijkkwartet

Voor het laatste concert van dit jaar treedt op zondag 24 november in de Mariakerk het  Van Speijkkwartet op. Sinds 2000 vormen Han Joosten (tenor), Jan van Herk (bariton), Hans Koetschruiter (bas) en Hans Höster (tenor) het Van Speijkkwartet. Sinds begin 2013 wordt het kwartet op piano begeleid door Emma Boschma.

van SpeijkkwartetDe liederen die de vier heren ten gehore brengen zijn divers van aard, variërend van klassiek tot close-harmony, van religieus tot wereldlijk, van zwaarmoedig tot lichtvoetig.

Al deze verschillende uithoeken in het repertoire van het van Speijkkwartet zullen op 24 november in de Mariakerk in Oosterwijtwerd aan bod komen. Zo zult u bijvoorbeeld kunnen luisteren naar enkele barbershop liedjes maar ook naar de melancholieke en tot nadenken stemmende psalm 23 van Franz Schubert. Daarnaast krijgt u bewerkingen van populaire liedjes als “Blackbird” van de Beatles, “In this heart” van  Sinead O’Connor en het overbekende en veelvuldig gecoverde “the Lion King sleeps tonight” ons te horen. En dan natuurlijk de Comedian Harmonists. U heeft vast wel eens gehoord van dit beroemde  gezelschap uit Duitsland met haar bijzondere geschiedenis. Immens populair in de jaren dertig van de vorige eeuw en nadien, nadat de heren voor het opkomende nationaal  socialisme in hun vaderland op de vlucht sloegen,  in de Verenigde Staten in de vergetelheid geraakt.

Een veelzijdig programma, het van Speijkkwartet heeft geprobeerd voor dit concert de muzikale lijnen zo breed mogelijk te trekken. Kijkt u op www.vanspeijkkwartet.nl en luistert u naar de geluidsopnamen, om alvast een indruk te krijgen van hetgeen u wordt aangeboden op 24 november 2013.

Wij verwelkomen u graag op zondag 24 november in de Maria Kerk in Oosterwijtwerd, aanvang 14.30 uur.

entree € 8,- incl. consumptie,
jongeren t/m  16 jaar gratis.
Verdere informatie   06-53 83 56 39
Reserveren voor het concert via deze pagina [klik hier]

Wanneer u on-line reserveert, krijgt u een kopie van uw eigen bericht en enige tijd later de bevestiging dat uw reservering door een persoon is geaccordeerd.

Reacties zijn gesloten.