Open monumenten weekend in September

9 en 10 september open van 09 -19 uur

Mariakerk open monumentendag

Kunsternares Mia Westerhof, die schilderijen van de kerk heeft gemaakt, komt ze exposeren.

Het is een plek van stilte en gastvrijheid. Er staat iets te drinken klaar, er is informatie over de kerk en er zijn mooie kaarten te koop.
Bij de Maria icoon kan een kaars worden aangestoken.
Er staan banken om te pauzeren en te genieten van het uitzicht over het wijdse land.
Zaterdag 9 september 12.30 – 13.00 uur Optreden Wiltsangh
Wiltsangh is een a-capella koor bestaande uit 2 mannen en 4 vrouwen uit Westerwolde. Het repertoire bevat vooral liederen uit de Middeleeuwen en muziek uit de Renaissance. Uitvoeringen zijn onder andere op Middeleeuws Ter Apel, de Etstoel in Anloo, Montmartre in Sellingen en in kerken en kathedralen.
De muziek die ten gehore wordt gebracht op Open Monumentendag op 9 september is gewijd aan de liefde. Oude volkse liederen uit Frankrijk, Duitsland, Engeland en Nederland verhalen over de vreugde en het verdriet die de liefde teweeg brengt.Zondag 10 september 16.00 -16.30 uur  Optreden De Sisters
De Sisters komen uit Ten Boer en omstreken en zingen middeleeuwse  tot hedendaagse muziek.Op de zondag van Monumentendag  zingen zij moderne Latijnse misgezangen  van Strategier, De Klerk en Mul, muziek die zich onderscheidt van de traditionele composities door haar ‘eigenzinnige transcendentie’. We laten ons verrassen!

Reacties zijn gesloten.