Labyrint in het koor van de Mariakerk

Labyrint

Labyrint
Voorlopig is het niet mogelijk het Labyrint op zeildoek uit te leggen in het koor, voor het uitleggen zijn namelijk drie mensen nodig en dan lukt het niet, de 1.5 meter afstand van elkaar te houden.
Omdat het lopen van het labyrint een individuele aangelegenheid is, die door velen wordt gewaardeerd en troost kan bieden, hebben we besloten een labyrint van krijt te tekenen en deze de komende maanden, zolang de corona crisis duurt, te laten liggen in het koor.

OOK HIER GELDT HOUDT TE ALLEN TIJDE 1.50 m. AFSTAND VAN ELKAAR. DUS NIET MEER DAN 1 PERSOON TEGELIJK HET LABYRINT LOPEN !

Het labyrint is een oeroud, over de hele wereld verspreid symbool, een patroon van lijnen die samen een weg naar het midden vormen. Vaak vergeleken met de levensweg, een symbool dat te maken heeft met leven en dood, een symbool dat verbindingen schept.
Het labyrint kent maar één weg, naar binnen en weer naar buiten. De bedoeling is dat het labyrint rustig en aandachtig belopen wordt. Eerst lijkt de weg direct bij het midden uit te komen, maar voert er dan weer vandaan en moet de hele weg worden gegaan tot het middelpunt. En net als de levensweg gaat de weg van het labyrint nooit in een rechte lijn.

Volg ons ook op Facebook https://www.facebook.com/Mariakerk.Oosterwijtwerd

Reacties zijn gesloten.