Biodivers karwei

Lente! Ons kerkhof is uitgekozen als een van de kerkterreinen die meedoen met het project Biodiversiteit van de Stichting Groninger Kerken en Landschapsbeheer Groningen. De bedoeling is dat er allerlei nieuwe planten, bloemen en enkele bomen worden gepoot en gezaaid. Uitnodigend voor bijen, vlinders, vogels, egels …. en mensen als ze zich gedragen. We zijn er erg blij mee.

Er is een prachtig plan gemaakt en met de uitvoering daarvan is deze maand door Dirkjan en Evert van Landschapsbeheer een begin gemaakt. De inzet van eigen vrijwilligers is een voorwaarde van dit plan, en daarom stond vanmorgen een tot de tanden toe gewapend groepje in regenkleding klaar.

Het weer was niet bepaald gepland, maar we zijn toch lekker bezig geweest, en nu staan er nieuwe bomen, struiken en vaste planten. Aan de noordzijde van de kerk worden met drie plantvakken, afgezet met kloostermoppen, de aldaar begraven mensen geëerd. De armen konden zich geen steen veroorloven., maar op deze wijze wordt hun rustplaats wel gemarkeerd. In de komende week worden er nog vaste kruidenmengsels gezaaid en eenjarig bloemzaad. Wat daarvan allemaal opkomt is echt iets om naar uit te kijken!

Pauze in de kerk

Reacties zijn gesloten.