Aswoensdag

Op 2 maart is er om 19.30 u in onze kerk een Aswoensdagviering.

Aswoensdag komt uit de katholieke traditie, maar wordt tegenwoordig ook in andere christelijke kerken gevierd. Met Aswoensdag begint de Veertigdagentijd, de tijd van voorbereiding op Pasen.

Carnaval is daaraan voorafgegaan: drie dagen van feesten en lol maken voordat de sobere Vastentijd begint. Die Vastentijd is vanouds bedoeld om ruimte te maken voor bezinning op wie je bent en wat je doet. Een bezinning op je sterfelijkheid. Het leven is kort en kostbaar: wat doe je ermee, waar richt je je op, wat is echt de moeite waard? Wie ben je voor de medemens, voor de aarde, voor jezelf?

De hervormde gemeente Maarland houdt al vanaf 2010 deze vieringen, waarin predikant en pastor samen voorgaan. Deze keer zal het in onze kerk gehouden worden. De dienst wordt muzikaal begeleid door de Riepster Cantorij olv dhr. Henk de Vries, aan het orgel speelt dhr. Wilko Middel, voorgangers zijn Ds. Andre van den Bor en pastor Marika Meijer. Ieder is welkom. Het is een meditatieve viering, daarom is het fijn als u ruim op tijd aanwezig bent.

Reacties zijn gesloten.