Muziek in de kerk: Een muzikale reis door Europa

Concert en Kunst in de kerk

Op zondagmiddag 11 november vindt als afsluiting van dit seizoen een bijzonder concert plaats. Er treden maar liefst drie muzikale ensembles op: het vocaal dubbelkwartet Aig’n Wies, het vocaal mannenkwartet Van Speijk en het instrumentaal ensemble Damkwartet. De kunstenares Wijke van der Bij omlijst het concert met een tentoonstelling van afdrukken van houtsneden van gedeelten van gevels van Groninger- en Friese kerken.

Er wordt een muzikale reis gemaakt vanaf 1500 door Europa en we horen Italiaans, Frans, Duits, Engels, Latijn, Russisch en Nederlands. Aig’n Wies laat een rijke mix horen van wereldlijke en religieuze werken uit verschillende stijlperioden, van renaissance, barok en romantiek. Het Damkwartet zal bekende en minder bekende werken uit de barok spelen. Het Van Speijkkwartet laat liederen uit de romantiek klinken

Aanvang: 14.30 uur.  Entree € 8,-  donateurs € 4,-   jongeren gratis.

Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang aan de kerk te verkrijgen en te bestellen via de website,  of op tel. 06-53 83 56 39.

Wijke van der Bij maakt minutieuze houtsneden van Friese en Groninger kerken. Zij drukt haar werk af op papier en katoen. De afdrukken op katoen zijn unica. Het intensieve afdrukproces kan bestaan uit 14 drukgangen of meer. Zij hoopt door haar werk, dat meer mensen oog krijgen voor onze cultuurhistorische rijkdom en het belang dit te behouden.

Vocaal dubbelkwartet Aig’n Wies bestaat uit Trudy Takens en Rina Tamminga (sopraan), Janny Velema en Wilhelmina Heeres (alt), Roelf Koops en Koos Tamminga (tenor), André de Graaf (bariton) en Jurjen Swalve (bas en leiding). Zij worden verbonden door hun liefde voor vocale muziek a capella.
Datzelfde geldt voor het Van Speijkkwartet, bestaande uit Han Joosten en Hans Höster (tenor), Jan van Herk (bariton) en Hans Koetschruiter (bas).
Instrumentaal ensemble Damkwartet bestaat uit Wim van Veelen (spinet), Antje Heeringa en Gerda Springelkamp (fluit) en Wim Arnold (cello).

Reacties zijn gesloten.