Pronkjewailpad

Pronkjewailpad: langs én door de Pronkjuwelen van Groningen

Van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan ’t Wad
Een Pronkjewail in golden raand, dat is Grunnen, Stad en Ommelaand

Het Gronings volkslied komt tot leven met het Pronkjewailpad, een avontuurlijk langeafstandswandelpad langs de Pronkjuwelen van Groningen. Het Pronkjewailpad bestaat uit een Noord- en een Zuidroute. Beide routes zijn ongeveer 250 kilometer lang en die kun je ieder jaar van april tot en met oktober wandelen. Loop je de Noord- of Zuidroute in één jaar uit? Dan volgt er een feestelijke huldiging: de Camino Groningen!

Onderweg kom je talloze Groninger Pronkjuwelen tegen. Wat dacht je van kleurrijke akkers, uitgestrekte weilanden, kronkelende rivieren en betoverende bossen? De route voert je langs dijken, havens en de Wadden. Je wandelt door pittoreske dorpen, met oude kerken, historische borgen en vriendelijke Groningers.

In elk dorp zetten ondernemers en andere organisaties hun deuren voor jou open, zodat je daar een stempel kunt halen voor op je stempelkaart. Van huiskamercafés en bakkers tot musea en tuinen. Deze stempelposten laten jou kennismaken met het grootste Pronkjuweel van allemaal: gastvrijheid.

Wij zijn ook stempelpost op het Pronkjewailpad. Bij ons kun je een stempeltje halen en we trakteren je op ons Pronkjewail: een voorproefje, een visitekaartje van onze organisatie.

Aan het einde van je tocht heb je kennisgemaakt met het échte Groningen. Gastvrij Groningen. Durf jij het aan?

Meer informatie
www.pronkjewailpad.nl
Facebook: @pronkjewailpad
Twitter: @pronkjewailpad

Reacties zijn gesloten.